Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 122 908 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Witam poszukiwaczy inspiracji kulinarnych

gołąbki z kaszą jaglaną

czwartek, 21 lipca 2011 13:46
Skocz do komentarzy

Tradycyjne gołąbki robię z brązowym ryżem. Tym razem zrobilam z kasza jaglana. Smakują inaczej, ale są równie dobre.

potrzebne: na 6 gołąbków

  • 6 liści kapusty
  • 400 g mięsa mielonego
  • 150 g kaszy jaglanej
  • 300ml przecieru pomidorowego

 

Wykonanie. Przygotowac kapustę; wyciąć głąb, obgotować wsolonej wodzie i zdejmować liście. Z liści wycinam kawalek tzw żyły głównej. Kapusty są różnej wielkości, więc też wyjdzie nam różna liczba liści gotowych do gołąbków.

Kaszę ugotować w mleku z dodatkiem soli. Proporcje; 2 części mleka do 1 części kaszy. Ja podałam przykladową wagę kaszy. Zawsze gotuję wiecej i z pozostałe kaszy robię zapiekankę.

Mieso mielone wymieszać z kaszą i przyprawami; cebulą, czosnkiem, jarzynka i mielonym zielem angielskim.

W przygotowane liście zawinąć porcję mięsa z kaszą, zawinąć w kopertę. Ulożyć na patelni, zalać przecierem. Wrzucić listek laurowy i dusić. Ja duszę ok 1-01,5 godz na wolnym ogniu. Smacznego.

Podziel się
oceń
0
0



Więcej na ten temat


czwartek, 23 października 2014

Licznik odwiedzin:  63 420  

WAZNE Przepisy, które zamieszczam są mojego pomysłu, jeżeli więc go wykorzystałeś proszę o komentarz z uwagami. Zdjęcia zamieszczone na tej stronie są moją własnością. Jako autorka bloga nie wyrażam zgody na kopiowanie i wykorzystywanie w celach komercyjnych załączonych zdjęć. W przypadku uzyskaniu zgody na powielenie, należy umieścić dokładną informację o źródle, autorze i linku do oryginału.

O moim bloogu

Moje inspiracje Dukanem i twórczym bezglutenem. Pragnę urozmaicic dietę swoją, męża i dzieci. Poszukuję nowych smaków, zestawień produktów.

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Subskrypcja

Wpisz swój adres e-mail aby otrzymywać info o nowym wpisie:

Lubię to